Om oss

Johs Lothe AS er et Haugesundsbasert selskap innen transport, spedisjon og shipping som siden 1923 har stått til rådighet for å dekke lokale behov for slike tjenester. Med rutinert personale, topp moderne utstyrspark og gode samarbeidspartnere i inn og utland er vi det naturlige valg for transport og spedisjonsoppgaver til og fra Haugesundsregionen.

Hele vår administrasjon er samlet på Lothe-Terminalen, og fra høsten 2012 ble vår terminal tilknyttet havnen flyttet fra Garpeskjærskaien til Husøy. Der er vi også tilstede gjennom Haugesund Stevedoring AS

Film om historien til Lothe.

Jan Lothe

Jan Lothe

Daglig leder, Skipsmegler, Dansk konsul

Jone Boge Rasmussen

Jone Boge Rasmussen

Klarering, Terminal

Terje Kallevik

Terje Kallevik

Leder bilavd.

Terje Sætre

Terje Sætre

Speditør

Tor Sandvik

Tor Sandvik

Bilmegling

Sigmund Reiersen

Sigmund Reiersen

Bilmegling

Johannes Lothe

Terminalleder Husøy

Et stykke Haugesundshistorie

Ekspedisjonen på Indre kai, 1971

Året er 1923, og indre kai i Haugesund er sentrum for byens fisker- og handelsvirksomhet. Her stifter brødrene Sjur og Johannes Lothe firmaet som får navnet Sjur og Johs Lothe AS. De to har drevet med sildeeksport og skipsfart siden 1915, og satser nå på skipsmegling, skipsekspedisjon og rederivirksomhet.

Fra 1/1-1935 endrer selskapet navn til Johs Lothe AS. Siden den gang er mange kapitler skrevet. Utviklingen i alle disse årene har vært en del av, og fulgt byens historie. Det handler om pågangsmot, optimisme og tilpasningsevne.

Vi startet på indre kai den gang det var der det skjedde. I 1975 flyttet vår båtavdeling til Garpeskjærskaien og i 1976 flyttet vår bilavdeling til nytt kontor og lager ved Spannevegen (Lothe-Terminalen).

Vår terminalvirksomhet på Garpeskjærskaien ble i august 2012 flyttet til Husøy .

I 2004 ble selskapet KCT (Karmsund Container Terminal AS) etablert i samarbeid med Johs Sundfør AS. Da Haugesund Stevedoring AS ble stiftet i 2017, ble aktiviteten til KCT innlemmet i dette selskapet.

Haugesund Stevedoring AS er et felles selskap eid av aktørene som opererer på Haugesund Cargoterminal.